Методи за одржување на печката во тунел (совети за продолжување на работниот век)

Рерната е опрема за сушење на тунел за термичка обработка која широко се користи во индустриското производство.За да се продолжи работниот век и да се одржува добра работна состојба, многу е важно правилното одржување.Уредникот составил неколку совети за одржување на тунелските печки.Совети, се надевам дека ќе ви помогнат да го продолжите работниот век.

001

1. Редовно чистење: Редовното чистење на шуплината на рерната во тунелот и на издувните отвори е клучот за одржување на нормалната работа на печката во тунелот.За време на употребата, акумулираната прашина и остатоци може да ги затнат отворите за вентилација, да влијаат на ефектот на печење или дури и да предизвикаат пожар.Затоа, машината за сушење тунел треба да се чисти и одржува редовно во редовни интервали за да се обезбеди стабилно и непречено функционирање на шуплината на машината за сушење, издувните гасови и отворите за вентилација.

 

2. Редовно проверувајте ги електричните компоненти: Електричните компоненти се клучен дел од нормалното функционирање на печката на тунелската печка.Редовно проверувајте ги и поправајте ги електричните компоненти за да се уверите дека линијата за сушење на рерната во тунел работи правилно.Редовно проверувајте ги жиците и терминалите за да спречите можност од кратки споеви и несреќи од пожар и да избегнете безбедносни ризици.

 

3. Одржување на системот за греење: Системот за греење е важен дел од нормалното функционирање на тунелската печка.Редовно проверувајте ги грејниот елемент, вентилаторот, тркалото за ветер и вентилите за неправилности и набљудувајте дали притисокот во тунелската печка е нормален.Доколку се најдат проблеми, поправете ги или заменете ги деловите навреме за да се осигурате безбедноста и стабилноста на системот за греење.

 

4. Одржувајте го изгледот чист: Одржувањето на изгледот на рерната со циркулација на топол воздух во тунелската печка може да го подобри нејзиниот севкупен квалитет и да спречи надворешна корозија.Од време на време, користете благ детергент и мека крпа за да ја избришете површината на тунелската печка за да обезбедите нејзина мазна завршница и издржливост.

 

5. Спроведување на план за превентивно одржување: Развијте стандардизиран план за превентивно одржување и редовно извршувајте различни задачи за одржување.На пример, редовно проверувајте и менувајте ги деловите што носат, чистете и заменете ги филтрите, подмачкувајте ги деловите на менувачот итн.

 

Печката со тунелни печки е една од основните опрема за сушење тунели за термичка обработка во индустриското производство.Правилните методи на одржување може да го продолжат работниот век на рерната за циркулација на топол воздух од тунелската печка и да обезбедат нормални работни резултати.Со редовно чистење, проверка на електричните компоненти, одржување на системот за гас, одржување на изгледот чист и имплементирање на план за превентивно одржување, можете да помогнете да ја одржувате рерната во тунел во добра работна состојба, да го продолжите нејзиниот век на употреба и да ги намалите трошоците за производство.Повеќе возбудливи информации за техничко знаење, Ве молиме обрнете внимание на официјалната веб-страница на PCB мрежа-Xin Jinhui.


Време на објавување: 24.06.2024